Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Πλειστηριασμοί ακινήτων: Δεν υπάρχουν αδιέξοδα για τους συνεργάσιμους δανειολήπτες

Συνεχίζεται ο θόρυβος για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, με τις τράπεζες αλλά και την κυβέρνηση να αποδίδουν πλέον καθαρά τον θόρυβο αυτό σε προσπάθεια στρατηγικών κακοπληρωτών να τραβήξουν όσο πάει τις νόμιμες ενέργειες σε βάρος τους. Και αυτό διότι τόσο οι τράπεζες, όσο και η κυβέρνηση δηλώνουν ότι υπάρχει πλήρες φάσμα προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους, αλλά και κανένα όφελος για τις τράπεζες να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ακινήτων, πόσω μάλλον φτωχών ανθρώπων.

Η χρήση ενός θέματος –όπως αυτό της πρώτης κατοικίας– ευλόγως αγγίζει τις πλέον ευαίσθητες πτυχές του λαϊκού αισθήματος. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως οι ίδιες οι τράπεζες, και το θεσμικό πλαίσιο, προβλέπουν κάθε δυνατή ρύθμιση ώστε ο δανειολήπτης να καταβάλει το ποσό της δόσης που μπορεί και να μην αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο το σπίτι του. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και στην φάση του πλειστηριασμού, ο δανειολήπτης μπορεί να ασκήσει ανακοπή καταβάλλοντας 100 ευρώ.

Επομένως, δεν υπάρχουν αδιέξοδα για όποιον θέλει να συνεργαστεί με την τράπεζά του και για όποιον είναι πραγματικά αδύναμος (σημειωτέον ότι στον προϋπολογισμό έχουν υπολογιστεί 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη δανείων ευπαθών ομάδων).

Και πάνω από όλα, ισχύουν κάποιες αδιαπραγμάτευτες αλήθειες:

1) και όσοι δεν έχουν δικό τους σπίτι πληρώνουν για ενοίκιο,

2) υπάρχουν συνεπείς δανειολήπτες (όχι μόνοι μη ληξιπρόθεσμοι, αλλά και δανειολήπτες που έχουν σπεύσει να κάνουν ρύθμιση του δανείου τους με την τράπεζα), οι οποίοι θεωρούνται πλέον... κορόιδα που πληρώνουν τις δόσεις τους (και προφανώς θα σταματούσαν να το κάνουν αν υπήρχαν χαριστικές ρυθμίσεις στους μη συνεπείς).

Επομένως, οποιαδήποτε προσδοκία καλλιεργείται είτε για χάρισμα δανείων, είτε για πάγωμα πλειστηριασμών, είτε για νομοθεσία που θα προβλέπει απευθείας προσφορά εξαγοράς του δανείου στον δανειολήπτη αντί για το fund, δεν έχει βάση.

(Πηγή: capital.gr)

Διαβάστε επίσης:
ΥΠΟΙΚ: Τι ισχύει για τους πλειστηριασμούς



Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642