Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Πώς θα ενταχθείτε στον εξωδικαστικό μηχανισμό - 16 ερωταπαντήσεις

Είναι χιλιάδες οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να βρουν λύση στο πρόβλημα των οφειλών τους. Σε ένα μήνα ξεκινά η διαδικασία ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Τι μπορείτε να κάνετε, ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημά σας;

Δικηγόρος απάντησε σε σειρά ερωτημάτων της εφημερίδας «Παρασκήνιο».

1. Ερώτηση: Πού απευθύνομαι προκειμένου να ενταχθώ στη ρύθμιση;
Απάντηση: Η σχετική σελίδα ένταξης υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Μπορείτε να τη βρείτε στο www.keyd.gov.gr. Ο πολίτης μπορεί να μπει στην ηλεκτρονική σελίδα με τους κωδικούς του Taxis.

2. Ερώτηση: Μια επιχείρηση, για να κάνει αίτηση για συμμετοχή στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, πρέπει να έχει φορολογική ενημερότητα;
Απάντηση: Προσοχή!Δεν απαιτείται να έχει φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά να αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη.

3. Ερώτηση: Καταχωρώ τους κωδικούς. Μετά τι κάνω;
Απάντηση: Εδώ, με την αναγραφή των κωδικών αναγνωρίζονται όλα τα στοιχεία και μπορεί πλέον ο ενδιαφερόμενος να ενταχθεί. Σε περίπτωση που δεν «κουμπώνουν» ή δεν επαληθεύονται τα στοιχεία, δεν προχωράει η διαδικασία.

4. Ερώτηση: Αναγράφονται όλα τα χρέη στη σελίδα;
Απάντηση: Αναγράφονται όλα! Χρέη σε τράπεζες,Εφορία,τελωνεία,Ταμεία.

5. Ερώτηση: Και μετά;
Απάντηση: Καταχωρούνται κατ’ αρχάς όλα τα δικαιολογητικά, η μελέτη βιωσιμότητας και η αξία της ακίνητης αλλά και της κινητής περιουσίας που έχει ο ενδιαφερόμενος.

6. Ερώτηση: Καταγραφή των πάντων δηλαδή…
Απάντηση: Βεβαίως! Τόσο για τον ίδιο, όσο και τα συνδεδεμένα μέλη με την επιχείρηση.

7. Ερώτηση: Και στοιχεία των μετόχων;
Απάντηση: Βεβαίως! Δηλώνονται όλα και όλοι.




8. Ερώτηση: Μετά ακολουθεί η υποβολή αίτησης;
Απάντηση: Μόλις ο πολίτης συμπληρώσει όλα τα δικαιολογητικά, ξεκινάει η υποβολή της αίτησης. Αμέσως μετά ξεκινάει η αναζήτηση του συντονιστή της υπόθεσης.

9. Ερώτηση: Τι είναι ο συντονιστής;
Απάντηση: Αυτός που θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση.

10. Ερώτηση: Τι κάνει ο συντονιστής;
Απάντηση: Αυτός εντός τριών ημερών πρέπει να απαντήσει αρνητικά ή θετικά, αν μπορεί ή όχι να αναλάβει την υπόθεση. Σε περίπτωση«ναι»,πρέπει σε πέντε μέρες να κάνει έλεγχο για την πληρότητα της αίτησης.

11. Ερώτηση: Αν δεν υπάρχουν κάποια δικαιολογητικά;
Απάντηση: Ο συντονιστής ειδοποιεί τον πολίτη,ο οποίος σε πέντε μέρες πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση με τα δικαιολογητικά που δεν έχει υποβάλει. Όταν ολοκληρωθεί η εξέλιξη αυτή, ξεκινά η διαδικασία.

12. Ερώτηση: Αμέσως μετά ακολουθούν οι πιστωτές;
Απάντηση: Ακριβώς!Ενημερώνονται όλοι!

13. Ερώτηση: Οι πιστωτές έχουν πρόσβαση σε όλο τον φάκελο;
Απάντηση: Όχι!Δεν μπορούν να δουν τις συνολικές οφειλές του ενδιαφερομένου και οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν εντός πέντε ημερών εάν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν με τον οφειλέτη.

14. Ερώτηση: Αν το 50% των πιστωτών πει «ναι», ξεκινά η διαδικασία;
Απάντηση: Αμέσως.

15. Ερώτηση: Αν πει«όχι»;
Απάντηση: Ολοκληρώνεται –τελειώνει δηλαδή– σε αυτό το σημείο η διαδικασία. Αμέσως μετά ο συντονιστής δίνει προθεσμία 15 ημέρες στους πιστωτές να δουν τον φάκελο και να υποβάλουν τις προτάσεις. Αμέσως μετά, τους ζητάει να ψηφίσουν ποια πρόταση θέλει ο καθένας και μπαίνουμε στην τελική φάση, που μπορεί να κρατήσει έως και 10μηνο.

16. Ερώτηση: Εάν οι πιστωτές που έχουν το 60% του χρέους συμφωνήσουν;
Απάντηση: Τότε συντάσσεται πρακτικό που τους καλεί να συμφωνήσουν σε σύμβαση αναδιάρθρωσης. Αμέσως μετά, όλο το σχέδιο περνάει στην Εφορία, στα Ταμεία,στις τράπεζες και όπου οφείλει. Έτσι κλείνει η όλη φάση.



Financial & Law:
Η εταιρία μας διεκπεραιώνει την ένταξη της επιχείρησής σας στον εξωδικαστικό μηχανισμό, σε κάθε άλλου τύπου ρύθμιση οφειλών προς τράπεζες, Δημόσιο ή ΔΕΚΟ, ή τη νέα πτωχευτική διαδικασία.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642