Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πώς ρυθμίζουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια σήμερα οι τράπεζες

Πότε δίνουν "κούρεμα"
Διάφορες εναλλακτικές λύσεις προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους τους.

Οι ρυθμίσεις αυτές προσφέρονται σε δανειολήπτες που έχουν πραγματικό οικονομικό πρόβλημα και δεν αφορούν σε όσους έχουν περιουσία ή και εισοδήματα και επιλέγουν να μην πληρώσουν.

Σημειώνεται πάντως πως πλέον οι μεταφορές οφειλών από τράπεζα σε τράπεζα έχουν παγώσει, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων.

Άρα την αναδιάρθρωση του χρέους σας θα πρέπει να την αναζητήστε σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Αναλυτικότερα, οι λύσεις που προσφέρουν είναι οι εξής:

Στεγαστικά

1η ΛΥΣΗ: Μείωση μηνιαίας δόσεως έως και 70%

Μπορείτε να μειώσετε τη μηνιαία δόση του στεγαστικού σας δανείου έως και 70% για χρονικό διάστημα έως και 36 μήνες. Στην προκειμένη περίπτωση θα πληρώνετε μέρος της τοκοχρεολυτικής δόσης.

2η ΛΥΣΗ: Πληρωμή μόνο των μηνιαίων τόκων

Μπορείτε να μειώσετε τη μηνιαία δόση του στεγαστικού σας δανείου, καταβάλλοντας κάθε μήνα μόνο τους αναλογούντες τόκους του δανείου σας για χρονικό διάστημα έως και 36 μήνες.

3η ΛΥΣΗ: Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου

Ως μακροπρόθεσμη επιλογή, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια του δανείου σας με ανώτατη διάρκεια από την πρώτη εκταμίευση τα 40 έτη.

Εάν η ηλικία σας δεν το επιτρέπει, υπάρχει η δυνατότητα να συμβληθεί στο δάνειο νεότερος εγγυητής, ώστε να είναι εφικτή η μεγαλύτερη επιμήκυνση του δανείου.

Η επιμήκυνση μπορεί να συνδυαστεί και με τις ανωτέρω επιλογές, ώστε να επιτύχετε τη μείωση που επιθυμείτε.

Κάρτες - Καταναλωτικά δάνεια

1η ΛΥΣΗ: Διευθέτηση της ληξιπρόθεσμης οφειλής

Μπορείτε να διευθετήσετε εύκολα το ληξιπρόθεσμο ποσό της οφειλής σας σε ισόποσες δόσεις, με τη μεταφορά για παράδειγμα της οφειλής από κάρτες σε δάνειο συγκεκριμένης διάρκειας.

2η ΛΥΣΗ: Διευθέτηση της συνολικής οφειλής σας

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται με την εκ νέου σχεδίαση της διάρκειας και με πολλά ακόμα εργαλεία που σας παρέχουν μακροπρόθεσμα οφέλη.

3η ΛΥΣΗ: Παροχή εξασφαλίσεων

Μπορείτε να επωφεληθείτε σημαντικά ευνοϊκότερων όρους για το δάνειο ή την κάρτα σας, σε περίπτωση που διατεθεί ακίνητο για την εμπράγματη εξασφάλιση της οφειλής σας.

Έτσι, επωφελείστε από σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο, μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής της οφειλής σας και δυνατότητα να μειωθεί η δόση σας έως και 80%.

Το κούρεμα της οφειλής

Το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες έχουν αυξήσει σημαντικά τις προτάσεις «κουρέματος» της οφειλής σε δανειολήπτες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Προτεραιότητα στη διαγραφή χρέους δίνεται σε νοικοκυριά χωρίς περιουσιακά στοιχεία, με ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα, που έχουν να εξυπηρετήσουν πολλά χρόνια το δάνειό τους.

Εάν δεν υπάρξει ωστόσο ανταπόκριση από το δανειολήπτη στο κούρεμα, που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 95%, τότε το πιο πιθανό είναι το δάνειό του να πουληθεί σε fund.

Παραδείγματα

Ακολουθούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα διευθέτησης χρεών, για να γίνει περισσότερο κατανοητό πώς ρυθμίζουν τις οφειλές οι τράπεζες.

Παράδειγμα 1ο

Πελάτης με οφειλή 100.000€ σε κάποιο δάνειο, πληρώνει μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση περίπου 800€ για 15 έτη.

Με μια ρύθμιση δανείου, η διάρκεια μπορεί να παραταθεί στα 25 έτη από σήμερα και η μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση που θα πληρώνει θα είναι περίπου 595€.

Αν για το πρώτο έτος της 25ετίας ο πελάτης πληρώσει δόση τόκων, αυτή θα είναι 430€ περίπου και, μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου της τοκοπληρωμής, η δόση για τα υπόλοιπα 24 έτη θα διαμορφωθεί στα 605€.

Παράδειγμα 2ο

Πελάτης με καταναλωτικά δάνειο 8.000€, που λήγει σε 4 χρόνια, και πιστωτική κάρτα 5.000€ πληρώνει συνολικά και για τα δύο 390€ μηνιαίως.

Με μία ρύθμιση δανείου μέσω αναχρηματοδότησης τους με νέο τοκοχρεολυτικό δάνειο 6ετίας η δόση θα διαμορφωθεί σε 250€.

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται τόσο μέσω μείωσης του επιτοκίου για το ποσό της οφειλής στην πιστωτική κάρτα (η οποία έχει γίνει πλέον δάνειο), όσο και μέσω της αυξημένης διάρκειας του δανείου (δηλαδή της μεταγενέστερης λήξης του).

Πηγή: eisodima.gr



Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642