Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Οικονομική ενίσχυση για δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη - Τι αλλάζει για τις εισπρακτικές εταιρείες

Οικονομική ενίσχυση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ θα λάβουν μέχρι το τέλος του χρόνου οι οικονομικά ασθενέστεροι δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στην προστατευτική ομπρέλα διατάξεων του νόμου Κατσέλη. Αυτό ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (ΕΣΚΑ).

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, για να δοθεί η οικονομική ενίσχυση των ασθενέστερων του νόμου Κατσέλη, απομένει να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα και να υπογράφει η κοινή υπουργική απόφαση μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας και Εργασίας για να διατεθεί κονδύλι των 50 εκατ. ευρώ.

Τι αλλάζει για τις εισπρακτικές εταιρείες

Επιπλέον, ο κ. Πιτσιόρλας προανήγγειλε αλλαγή του νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης, σημείωσε πως τους τελευταίους 2 μήνες υπεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ για παράνομες πρακτικές εισπρακτικών ενώ εκκρεμούν καταγγελίες για 8 ακόμη εισπρακτικές. Όπως είπε ο κ. Αυλωνίτης έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης εργασίας για την αναμόρφωση της νομοθεσίας με σκοπό να προστατευτεί ο οφειλέτης αλλά και το λειτούργημα του δικηγόρου από καταχρηστικές συμπεριφορές. Η αναμόρφωση της νομοθεσίας είναι προς την κατεύθυνση της θέσπισης σαφέστερων υποχρεώσεων για τους δικηγόρους και για τις πειθαρχικές διαδικασίες που θα ισχύουν.

Από την πλευρά του και ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης ζήτησε την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για να σταματήσουν οι παράνομες πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών. Επίσης ο κ. Ζαγορίτης σημείωσε ότι οφειλέτης έχει δεχθεί τηλεφωνική επικοινωνία για να του ασκηθεί πίεση να πληρώσει από εισπρακτική εταιρεία ακόμη και την ώρα του συμβιβασμού από την ανεξάρτητη αρχή.

(ΚΥ, 25/3/18)


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642