Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα • Αίτηση για ένταξη στον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Ποιοι δανειολήπτες θα πάρουν παράταση στην προστασία πρώτης κατοικίας

Έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί παράταση στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το OPEN, τη Μεγάλη Τετάρτη (15/04) πραγματοποιήθηκε μία πολύ κρίσιμη συνεδρίαση για την πρώτη κατοικία και σε αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι των θεσμών, των τραπεζών και του οικονομικού επιτελείου.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφέρουν ότι όλοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα μίας κλιμακωτής παράτασης για όλους τους δανειολήπτες που έχουν «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του έτους σε όσους έχουν πληγεί από την κρίση, δηλαδή όσους είναι μέσα στους ΚΑΔ, είτε είναι επιχειρήσεις (επαγγελματίες) είτε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, θα πρέπει να είναι εργαζόμενοι με σύμβαση αναστολής της εργασίας τους.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Παράταση τεσσάρων μηνών όμως θα δοθεί και στα νοικοκυριά, εκτός των οικονομικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Κι αυτό γιατί, στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στο κυβερνητικό επιτελείο να προετοιμάσει τον νέο πτωχευτικό, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο. Σε αυτόν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπάρχουν ευεργετήματα για τους πλέον οικονομικά αδύναμους.

Για παράδειγμα, σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα δάνειά του, θα έρχεται το κράτος που θα δημιουργήσει έναν άλλο φορέα, ο οποίος θα παίρνει το σπίτι του δανειολήπτη και θα του δίνει το δικαίωμα να παραμένει μέσα σε αυτό, πληρώνοντας κάποιο ενοίκιο, το οποίο ενδεχομένως να είναι και επιδοτούμενο για κάποιες περιπτώσεις.