Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Εταιρείες διαχείρισης: Ρύθμισαν 67.500 δάνεια, "κούρεψαν" το 80%

Δάνεια άνω των 67 χιλιάδων, δίνοντας στο 80% αυτών άφεση χρέους, έχουν ρυθμίσει οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων το τελευταίο δωδεκάμηνο. Το συνολικό ποσό των ρυθμίσεων ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω δάνεια βρίσκονται εκτός τραπεζών και αφορούν σε 67.492 δάνεια φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2020, οι εταιρείες διαχείρισης έχουν ρυθμίσει 61.117 δάνεια νοικοκυριών (στεγαστικά και καταναλωτικά), ποσού 1,2 δισ. ευρώ και 6.375 δάνεια επιχειρήσεων (μικρών, μεσαίων, μεγάλων), ποσού 1,3 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης από Δάνεια και Πιστώσεις, ο νέος χρηματοπιστωτικός κλάδος των Εταιρειών Διαχείρισης Δανείων, αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εστιάζοντας στην αναζήτηση και υλοποίηση βιώσιμων λύσεων για τους δανειολήπτες.

Κυρίαρχος στόχος είναι η δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που επιβαρύνουν την οικονομία της χώρας και αποτελούν τροχοπέδη για την επαναφορά της σε έναν κύκλο ανάπτυξης.

Παραμένοντας σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς, οι Εταιρείες Διαχείρισης συνεργάζονται για την υιοθέτηση των προσφορότερων μέτρων για τη διευκόλυνση των υπεύθυνων δανειοληπτών.

Η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης από Δάνεια και Πιστώσεις, ιδρύθηκε στις αρχές του 2019 και σήμερα περιλαμβάνει 25 Εταιρείες Διαχείρισης ως μέλη. Όλα τα μέλη της αδειοδοτούνται και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των στοιχείων ενεργητικού υπό διαχείριση, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 80 δισ. ευρώ, οι Εταιρείες Διαχείρισης αναδεικνύονται πλέον στον τρίτο πυλώνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, παράλληλα με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι η Ένωση ανάρτησε χθες τη νέα ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο (www.eedadp.com), στην οποία ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει χρήσιμες πληροφορίες για το έργο και τις θέσεις της Ένωσης και των μελών της.


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Η αντιμετώπιση του COVID-19 από τις εταιρείες διαχείρισης

Από την αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας, τα μέλη της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης ανταποκρίθηκαν στα νέα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα. Σε συνεργασία με τις Αρχές, προσάρμοσαν τη δραστηριότητά τους παρέχοντας διευκολύνσεις σε δανειολήπτες που τεκμηριωμένα εξακολουθούν να πλήττονται λόγω της διάδοσης του COVID–19 και των μέτρων αντιμετώπισής του.

Οι λύσεις αυτές είναι εξατομικευμένες, βασίζονται στο οικονομικό προφίλ του δανειολήπτη, είτε αυτός είναι ιδιώτης είτε επιχείρηση και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για ένα χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταιρείες διαχείρισης προέβησαν σε μια σειρά ενεργειών όπως:

· Επικοινωνία με δανειολήπτες με πρώτο και άμεσο στόχο να καταγραφούν τα πληττόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

· Για τους δανειολήπτες που τεκμηριωμένα δοκιμάζονται από την αιφνίδια μεταβολή στην οικονομική δραστηριότητα, πρότειναν εξατομικευμένες λύσεις, βασισμένες στο οικονομικό προφίλ του δανειολήπτη, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για επιχειρήσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα μείωσης ή αναστολής καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

· Ειδικά για τους πιστούχους που δικαιούνταν την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, προχώρησαν αμέσως, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη, στην αναστολή καταβολής των δόσεων για τρεις μήνες.

· Σε δανειολήπτες που επικαλέστηκαν αποδεδειγμένο σοβαρό και πραγματικό πρόβλημα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις τους, ανέστειλαν κάθε επικοινωνία σχετικά με τυχόν καθυστερούμενες οφειλές για συγκεκριμένο διάστημα.

· Υπαγόρευσαν στους εξωτερικούς συνεργάτες τους, όπως τις εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και νομικά γραφεία, να εναρμονίσουν απόλυτα την απευθείας επικοινωνία τους με τους δανειολήπτες, ως προς το περιεχόμενο και τη συχνότητά της, με βάση όλα τα παραπάνω.

Σημειώνεται ότι όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες αφορούν ενήμερους δανειολήπτες, ενώ κάθε εταιρεία διαχείρισης εξειδίκευσε περαιτέρω την πολιτική εφαρμογής των ανωτέρω, ανάλογα με τις δυνατότητές της και τα δεδομένα κάθε πιστούχου.

Πηγή