Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Τελευταία ευκαιρία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για προστασία της πρώτης κατοικίας όσοι δανειολήπτες «κοκκίνισαν» έως το τέλος του 2018 και δεν είναι κορωνοϊόπληκτοι.

Αυτό υπογραμμίζει o Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτης Κουρμούσης. «Όσοι δεν έχουν λάβει ενίσχυση λόγω της πανδημίας covid-19 αλλά έχουν οφειλές που συνδέονται με πρώτη κατοικία, θα πρέπει εκκινήσουν τη διαδικασία αυτές τις ημέρες, καθώς το υφιστάμενο καθεστώς εκπνέει στο τέλος του μήνα», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΓΔΙΧ, συνολικά έχουν υποβληθεί 5.000 αιτήσεις στον έναν χρόνο λειτουργίας της πλατφόρμας,δηλαδή 20-30 αιτήσεις την εβδομάδα. Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως, οι αιτήσεις εκτοξεύτηκαν στις 100, γεγονός που οφείλεται στην οριστική εκπνοή του ευνοϊκού πλαισίου που ισχύει για όλους τους οφειλέτες.

Ο κ. Κουρμούσης εξηγεί ότι, δεδομένου ότι η διαδικασία υποβολής της αίτησης διαρκεί 10 μέρες κατά μέσο όρο, όποιος δεν υποβάλει αίτηση αυτή την εβδομάδα «θα χάσει οριστικά την ευκαιρία για προστασία της πρώτης κατοικίας του». Τονίζει δε ότι το πλαίσιο προστασίας θα είχε λήξει ήδη από το τέλος Απριλίου, το οποίο σημαίνει ότι από την 1η Μαΐου θα είχαμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ο λόγος που δεν έγινε αυτό ήταν η πανδημία, η οποία έδωσε μια ανάσα στους οφειλέτες με την παράταση του νόμου 4605/2019.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη - Υποβολή αίτησης - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Αυστηρά κριτήρια ζητούν οι Θεσμοί για το πρόγραμμα-γέφυρα

Τα δεδομένα αλλάζουν για όσους δανειολήπτες έχουν λάβει ενίσχυση λόγω της πανδημίας και θέλουν να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη «σκληρά παζάρια» μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των δανειστών, μετά τις άκαρπες συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συζήτηση έχει μεταφερθεί σε πολιτικό επίπεδο και πηγές με γνώση των πληροφοριών αναφέρουν ότι «οι δανειστές δεν καίγονται να ψηφιστεί το πλαίσιο-γέφυρα εγκαίρως ώστε να ισχύσει από 1η Αυγούστου». Αυτή είναι η βούληση της ελληνικής πλευράς, ωστόσο, οι Θεσμοί ζητούν να εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου 4605 και στην περίπτωση των κορωνοϊόπληκτων.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «δεν είναι δυνατό ο οφειλέτης να έχει πολυτελές αυτοκίνητο, σκάφος ή καταθέσεις και κινητές αξίες και να προστατευτεί η πρώτη κατοικία του. Προς την κατεύθυνση αυτή φαίνεται να υποχωρεί η ελληνική πλευρά, ωστόσο, όλα θα κριθούν από την περίμετρο που τελικά θα συμφωνηθεί.

Πηγή