Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Προστασία πρώτης κατοικίας: Παράταση για ένα μήνα σχεδιάζει η κυβέρνηση

Παράταση για ένα μήνα στη λειτουργία της πλατφόρμας για την προστασία της πρώτης κατοικίας σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει μια νέα ευκαιρία ρύθμισης στους δανειολήπτες, και στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Θεσμούς αναμένεται να βρεθούν:

- Πτωχευτικός κώδικας: Στόχος είναι το νέο πλαίσιο να τεθεί σε εφαρμογή το 2021 και η κυβέρνηση επιδιώκει να έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, πρόβλημα παραμένει η λειτουργία του κρατικού φορέα που θα αποκτά τα ακίνητα των ευάλωτων οφειλετών που θα πτωχεύουν, και το αν θα υπάρξει πλήρη απαλλαγή του οφειλέτη από το χρέος μετά την πτώχευση.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



- Στεγαστικά δάνεια: Θα συζητηθεί το πρόγραμμα επιδότησης δανείου με υποθήκη την α΄ κατοικία. Πρόκειται για ένα μεταβατικό στάδιο στήριξης «κόκκινων» και «πράσινων» που θα πρέπει να ισχύσει άμεσα καθώς, στο τέλος του μήνα, λήγει το υπάρχον καθεστώς προστασίας της α΄ κατοικίας. Το εμπόδιο σε αυτή την περίπτωση είναι ο καθορισμός των εισοδηματικών και άλλων κριτηρίων καθώς οι θεσμοί προσπαθούν να περιορίσουν τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων στους «πραγματικά πληττόμενους».

- Ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες: Μόνιμη εκκρεμότητα κατά τις αξιολογήσεις των θεσμών, καθώς το αρχικό σχέδιο προέβλεπε τον μηδενισμό τους έως το τέλος του μνημονίου, τον περασμένο Αύγουστο, κάτι που δεν συνέβη. Η ρύθμιση εκκρεμοτήτων θα διευκολύνει την έκδοση μιας θετικής έκθεσης των θεσμών που θα εξεταστεί στο Eurogroup του Σεπτεμβρίου.