Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η πρόταση της τρόικας για τη ρύθμιση των στεγαστικών δανείων

Ιδιαίτερα ανήσυχη εμφανίζεται η τρόικα για την εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων, καθώς 1 στα 4 στεγαστικά δάνεια δεν εξυπηρετείται, κάτι που αντιστοιχεί σε 52 δισ. ευρώ. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας συζήτησαν το ζήτημα αυτό με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη το απόγευμα της Κυριακής. Αυτό που ζητά η τρόικα είναι να υπαχθούν περισσότεροι πολίτες στη ρύθμιση, αλλά με αυστηρότερους όρους και χωρίς να αυξηθεί το κόστος για τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το Mega, η ρύθμιση που προτείνουν είναι λιγότερο ευνοϊκή, καθώς ζητούν επιτόκιο υψηλότερο από το 1,5% που προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την 4ετή περίδο χάριτος, ενώ εναλλακτικά προτείνουν κατά την περίοδο χάριτος να μην καταβάλλονται μόνο τόκοι αλλά να αποπληρώνεται και μέρος του κεφαλαίου.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν ακόμη φόβους ότι η προώθηση της ρύθμισης για τα δάνεια, ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για ανάλογα αιτήματα και από τους επαγγελματίες και ζητούν δικλείδες ασφαλείας, ενώ επιμένουν στην προώθηση της ρύθμισης μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει αντικίνητρο για την αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων.

Πάντως, και παρά τις αλλεπάλληλες επαφές των δυο πλευρών, ανοιχτό παραμένει το θέμα του υπολοίπου των δανείων που θα παραμένει ανεξόφλητο πριν την υπαγωγή στη ρύθμιση, με την τρόικα να ζητά αυτό να μην ξεπερνά τις 125.000 ευρώ και να ζητά διευκρινίσεις για το αν το υπόλοιπο θα αφορά σε ένα η περισσότερα δάνεια.

Το υπουργείο Ανάπτυξης από την πλευρά του επιμένει στη αύξηση του ορίου έως τις 180.000 ευρώ, προκειμένου να μην εξαιρεθεί μεγάλος αριθμός δανειοληπτών.

(Πηγή: eisodima.gr)


Financial & Law: Δικαστικές και εξωδικαστικές ρυθμίσεις οφειλών βάσει του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά - "Κούρεμα" οφειλών έως και 90%! Τηλέφωνα: 210.3300660 - 6945976642