Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Με 8 παρεμβάσεις το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο με 8 δικλείδες ασφαλείας για τους οικονομικά αδύναμους επιχειρεί να προωθήσει τώρα η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει το κύμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αδύναμων δανειοληπτών.

Στόχος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, είναι ο ευνοϊκός διακανονισμός των “κόκκινων” οφειλών σε τράπεζες, η προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά και η αντιμετώπιση των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά Ταμεία ανάλογα με τις πραγματικές δυνατότητες νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Όπως γράφει η εφημερίδα μπαίνουν σε εφαρμογή οκτώ δικλείδες ασφαλείας, οι οποίες θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

1. Προχωρεί αμέσως η σύσταση της Ειδικής Γραμματείας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους, προκειμένου να συντονίσει την υλοποίηση του προγράμματος για τα κέντρα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και υποστήριξης δανειοληπτών, νοικοκυριών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε θέματα οφειλών, καθώς και για θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης.

2. Ετοιμάζεται ο νέος βελτιωμένος Κώδικας Δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδας για την προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και θα υπάρχει πρόβλεψη για τον «συνεργάσιμο» δανειολήπτη καθώς και για τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

3. Ο Συνήγορος του καταναλωτή αναλαμβάνει ενεργό διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ πιστωτών και οφειλετών.

4. Θα δημιουργηθεί νέα ανεξάρτητη αρχή έργο της οποίας θα είναι ο αντικειμενικός προσδιορισμός της πιστοληπτικής ικανότητας και της δυνατότητας αποπληρωμής. Παράλληλα αυτή η αρχή θα «πιστοποιεί» την την αδυναμία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ώστε να προστατεύονται και ενδεχομένως να μην πωλούνται τα δάνειά τους σε ξένα funds.

5. Για τους μεγάλους οφειλέτες με καθυστερούμενες οφειλές προς τράπεζες, Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα δημιουργηθεί ειδικός μηχανισμός συντονισμού πιστωτών.

6. Το συντονισμό των δράσεων για τα «κόκκινα» δάνεια σε ό,τι αφορά τα υπουργεία θα τον έχει η Ειδική Γραμματεία του ΚΥΣΔΙΧ, ενώ γραφείο συντονισμού θα υπάρχει και στην Τράπεζα της Ελλάδας.

7. Στόχος είναι να υπάρξουν βελτιώσεις και στον νόμο Δένδια για τις ρυθμίσεις χρεών μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων.

8. Προτεραιότητα της κυβέρνησης σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, είναι να υπάρξει ένα μόνιμο δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση της αστεγίας. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να ληφθεί μία δέσμη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το υπαρκτό πρόβλημα των αστέγων.


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642