Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι δύο λύσεις για τους δανειολήπτες σε περίπτωση απόρριψης αίτησης υπαγωγής στον ν. Κατσέλη

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται “απόρριψη” αρκετών αιτήσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τα Ειρηνοδικεία της χώρας, όπως επισημαίνεται σε ανακοινώσεις Ενώσεων Προστασίας Καταναλωτών.

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόρριψη αφορά σε αιτήσεις που είχαν κατατεθεί από το 2012, καθώς οι δικαστές δέχονται το σκεπτικό της δόλιας δανειοδότησης που προβάλλουν οι δανειστές, με αποτέλεσμα πολλοί οφειλέτες να βρίσκονται σε δυσκολία και προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι, για το εάν θα χάσουν το σπίτι τους, ή εάν κινδυνεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, κινητά και ακίνητα, με κατάσχεση και πλειστηριασμό.

Σε αυτόν τον προβληματισμό, προτείνονται δύο αισιόδοξες λύσεις.

Οι προτεινόμενες λύσεις είναι:

1) Εφετείο: Εάν η αίτησή μας απορρίφθηκε από το Ειρηνοδικείο, δεν τα παρατάμε ούτε απογοητευόμαστε, απευθυνόμαστε σε εξειδικευμένο νομικό και ζητάμε συμβουλευτική για το επόμενο βήμα, που είναι η κατάθεση αίτησης έφεσης στο Πρωτοδικείο.

2) Διαμεσολάβηση: Ζητάμε να ενημερωθούμε για τη μεσολάβηση, η οποία θεωρείται λύση πολιτισμού και πλέον εφαρμόζεται από διαπιστευμένους μεσολαβητές σε αρκετές ιδιωτικές διαφορές.

Επί της ουσίας, η Διαμεσολάβηση είναι μια εναλλακτική μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, στην οποία τα μέρη, με τη βοήθεια και συνδρομή του Διαμεσολαβητή, ενός τρίτου προς τα μέρη ουδέτερου προσώπου, διαπραγματεύονται προκειμένου να καταλήξουν σε μία βιώσιμη και αμοιβαία ικανοποιητική λύση της διαφοράς, χωρίς την ανάγκη να προσφύγουν σε μία χρονοβόρα και δαπανηρή δικαστική διαμάχη.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να προηγηθεί εξατομικευμένη νομική συμβουλή από δικηγόρο.



Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Νόμος Κατσέλη - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας