Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

"Τρέχουν" τις υποθέσεις του νόμου Κατσέλη

Για το τέλος του νόμου Κατσέλη -όπως τον ξέραμε ως τώρα- και νέο νόμο τον Δεκέμβριο, με αυστηρότερους όρους, άρση τραπεζικού απορρήτου και δραστική μείωση του ορίου προστασίας, προϊδεάζουν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, κυρίου Γιάννη Δραγασάκη.

Ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το χάσμα απόψεων με τους θεσμούς, στο θέμα της παράτασης του πλαισίου προστασίας, η ισχύς του οποίου λήγει στο τέλος του έτους. Οι οριστικές αποφάσεις για το ποιοι θα μείνουν εκτός ρύθμισης αναμένονται πλέον τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Δραγασάκης ανέφερε μεν ότι «πάντα θα υπάρχει σύστημα προστασίας α' κατοικίας, όπως κι αν λέγεται», αλλά τόνισε πως «ο νόμος Κατσέλη- Σταθάκη ήταν προϊόν της συγκυρίας της κρίσης». Παρέπεμψε έτσι σε έναν νέο νόμο, για προστασία των δανειοληπτών «για κατάσταση μετά από κρίση».

Πλέγμα παρεμβάσεων για να επιταχύνει το ξεκαθάρισμα των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πέρα από την επιδότηση «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, το υπουργείο σχεδιάζει τη σύσταση Αρχής για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας ιδιωτών και επιχειρήσεων, όπως και την αποσυμφόρηση των ειρηνοδικείων.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Νόμος Κατσέλη - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Η ισχύς του νόμου Κατσέλη εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου 2018 και όσοι δανειολήπτες με «κόκκινα» δάνεια δεν καταφέρουν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής θα μείνουν απροστάτευτοι.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας, βρίσκεται υπό διαμόρφωση σχέδιο δράσης για την αποσυμφόρηση ως το 2021 των ειρηνοδικείων από τις χρονίζουσες υποθέσεις στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη. Παράλληλα, ένα από τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή θα αφορά τη σύσταση Αρχής (Credit Bureau) για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας ιδιωτών ή και επιχειρήσεων. Στόχος, η αποκατάσταση της ασύμμετρης πληροφόρησης και ο εντοπισμός των στρατηγικών κακοπληρωτών. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η κρατική επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου για όσους έχουν πετύχει δικαστική απόφαση για τη ρύθμιση των χρεών τους και πληρούν μία σειρά από κριτήρια.