Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Νέος πτωχευτικός: Επιτάχυνση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων - Τι αλλάζει

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής 2ης ευκαιρίας, δηλαδή ο νέος πτωχευτικός κώδικας, όπως προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Capital Link. Προσέθεσε δε πως ο κώδικας έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Ο νέος πτωχευτικός κώδικας προβλέπει την ελεύθερη εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης, στο πλαίσιο πτώχευσης προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη ρευστοποίηση των επιχειρήσεων "ζόμπι ".

Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας


Επίσης σύμφωνα με τον νέο πτωχευτικό, ο καθορισμός της τιμής ρευστοποίησης θα γίνεται με βάση τις συνθήκες της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης στο πλαίσιο της πτώχευσης θα γίνεται με βάση την εμπορική τιμή η οποία θα ορίζεται από ανεξάρτητο εκτιμητή. Η αλλαγή που επέρχεται είναι ότι στην περίπτωση που αυτή δεν επιτευχθεί, θα ακολουθεί ρευστοποίηση σε τρία τέταρτα της εμπορικής τιμής.

Ο πλειστηριασμός σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής θα επαναλαμβάνεται στο μισό της αρχικής τιμής, ενώ εφόσον δεν επιτευχθεί η πώληση μετά και τον πλειστηριασμό, το περιουσιακό στοιχείο θα μπορεί να ρευστοποιείται ελεύθερα, δηλαδή χωρίς κάποιο όριο στην τιμή.

Πηγή: "Καθημερινή"