Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Εισπρακτικές: Ζητούν από δανειολήπτες ακόμη και χρήματα που έχουν ήδη καταβάλει!

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως για τις μεθόδους των εισπρακτικών εταιρειών που δρουν ανεξέλεγκτες και τρομοκρατούν τους δανειολήπτες, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και χωρίς λόγο, ακόμα και αν έχουν καταβάλει τα χρήματα που οφείλουν!

Σύμφωνα με δικηγόρο που μίλησε στο OPEN, είναι δύσκολο ακόμα και το να έρθει κανείς (οφειλέτης ή δικηγόρος) σε επαφή μαζί τους, καθώς οι εταιρείες δεν σηκώνουν τηλέφωνα και δεν απαντούν απαντάνε σε email.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος, φτάνουν στο σημείο τις απλές διαδικασίες, όπως π.χ. η έκδοση μιας βεβαίωσης οφειλών ή εξόφλησης, να τις κάνουν ιδιαίτερα χρονοβόρες, ενώ παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στο άνοιγμα λογαριασμού, όταν υπάρχει πώληση δανείου από fund σε fund.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας

Το πλέον εξωφρενικό όμως, όπως τόνισε ο δικηγόρος, είναι πως εισπρακτικές έχουν πιέσει δανειολήπτες και τους ζητούν να εξοφλήσουν ποσά, για τα οποία έχουν ήδη δοθεί τα χρήματα!

Περιέγραψε μια τέτοια υπόθεση πελάτη του, ο οποίος έλαβε εξώδικο από εισπρακτική, η οποία τον προειδοποιούσε ότι θα προχωρήσει σε πράξη εκτέλεσής, παρότι ο ίδιος πλήρωνε κανονικά!

Ακόμα, ο δικηγόρος προχώρησε σε μια ακόμη καταγγελία, ότι "τα αδίστακτα κοράκια βάζουν εμπόδια και δεν μπορούν οι οφειλέτες να δουν στην πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, τις οφειλές τους".

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή τη συμπεριφορά έχει και η Τράπεζα της Ελλάδος κατά τον δικηγόρο, καθώς, όπως λέει «δεν τις εποπτεύει επαρκώς» και υπενθύμισε ότι πρόσφατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προχώρησε σε διαμαρτυρία για τις πρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών.