Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Πλειστηριασμοί, εξωδικαστικός και «κόκκινα» δάνεια στο μικροσκόπιο των Θεσμών

Τα θέματα του εξωδικαστικού μηχανισμού, των «κόκκινων» δανείων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συζητήθηκαν χθες και στην συνάντηση των Ντέλια Βελκουλέσκου, Ντέκλαν Κοστέλο, Φραντσέσκο Ντρούντι και Νικόλα Τζιαμαρόλι με τους διευθύνοντες συμβούλους της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, της Alpha Bank Δήμο Μαντζούνη, της Eurobank Φωκίωνα Καραβία και της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη.

Κατά πληροφορίες ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και ESM έλαβαν από τους τραπεζίτες τη διαβεβαίωση ότι στα τέλη Νοεμβρίου θα είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και πως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με οφειλέτες που έχουν ακίνητα μεγάλης αξίας, κυρίως επιχειρήσεις και στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Να σημειωθεί πως οι τράπεζες έχουν δεχθεί να υπάρξει για περιορισμένο διάστημα ένα άτυπο μορατόριουμ για την αναστολή διενέργειας πλειστηριασμών για ακίνητα φυσικών προσώπων που έχουν εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, κάτι που όμως δεν βρίσκει σύμφωνους του δανειστές.

Στην ίδια συνάντηση εξετάσθηκαν το θέμα των «κόκκινων» δανείων για τα οποία οι θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένοι από το ρυθμό μείωσης τους. Από την πλευρά τους οι τράπεζες δεσμεύτηκαν εκ νέου για εντατικοποίηση των χειρισμών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με καθυστέρηση άνω της διετίας, για μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων μέσω των οποίων θα μειωθεί ο υψηλός δείκτη αθέτησης, για μεγαλύτερη κινητικότητα στην αναδιάρθρωση δανείων βιώσιμων επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ ενημέρωσαν και για τα νέα εργαλεία που επιστρατεύουν για να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματά τους (κυρίως πωλήσεις δανείων).

Για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού η συζήτηση εστίασε στη διαδικασία υπαγωγής στο νόμο των επιχειρήσεων που οφείλουν από 20.000 έως 50.000 ευρώ. Οι τράπεζες εισχώρησαν στη συμφωνία κυβέρνησης – Θεσμών ότι δεν θα χρειάζεται μελέτη βιωσιμότητας για την υπαγωγή στην αυτοματοποιημένη διαδικασία των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας, αλλά αυτό θα απαιτείται για ΑΕ και ΕΠΕ, ήτοι εταιρείες που τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας.

Πηγή: insider.gr



Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642


Εγγραφείτε εδώ για να λαμβάνετε όλες τις ειδήσεις από το ofeiles.gr καθημερινά στο email σας.