Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ρυθμίσεις δανείων: Στροφή των οφειλετών στις “φιλικές λύσεις” με τις τράπεζες

Όλο και περισσότεροι είναι οι οφειλέτες που προσέρχονται στις τράπεζες με τη συνδρομή του δικηγόρου τους για να διευθετήσουν τα δάνειά τους, με τον όγκο των αιτημάτων για ρυθμίσεις οφειλών να είναι εντυπωσιακός.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η διάθεση των οφειλετών για “φιλικές λύσεις” είναι σαφώς ενισχυμένη, μία εξέλιξη την οποία αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στην επιτάχυνση των πλειστηριασμών που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, καθώς πλέον πολλοί οφειλέτες καταλαβαίνουν ότι ο κίνδυνος να χάσουν το ακίνητό τους δεν είναι μόνο στα χαρτιά, αλλά πραγματικός. Ένας άλλος παράγοντας που “τρομάζει” πολλούς οφειλέτες είναι οι πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds, τα οποία είναι πολύ λιγότερο συζητήσιμα και διαλλακτικά, αλλά και οι αλλαγές στον νόμο Κατσέλη που στενεύουν τον κλοιό για όσους οφειλέτες εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές του διατάξεις καταχρηστικά.

Έτσι, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι οφειλέτες είναι πλέον πιο πρόθυμοι σε σχέση με το παρελθόν να δεχθούν λύσεις όπως είναι η εθελοντική παράδοση ακινήτου ή η πώληση του ακινήτου από τον ίδιο τον οφειλέτη, αλλά ακόμα και η ανταλλαγή ακινήτου με κάποιο μικρότερο μέσω της διαδικασίας των πλειστηριασμών, μία πρακτική που δεν είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένη. Οι λύσεις αυτές αφορούν σε περιπτώσεις δανειοληπτών των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται στο… παρά πέντε του πλειστηριασμού, ενώ για τους υπόλοιπους οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα ρυθμίσεων οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνουν και “κούρεμα” ενυπόθηκων οφειλών.


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας


Ειδικότερα, οι τράπεζες κατά κανόνα παρέχουν “κούρεμα” οφειλής σε δάνεια των οποίων η αξία υπερβαίνει κατά πολύ την αξία του ακινήτου, εφόσον ο δανειολήπτης αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό, αλλά και σε καταναλωτικά δάνεια με οφειλές έως 50.000 ευρώ (εφόσον είναι εξασφαλισμένα με κάποιο ακίνητο). Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, το “κούρεμα” μπορεί να φτάσει και το 50% της οφειλής.

Το γεγονός ότι οι οφειλέτες είναι πιο δεκτικοί σε συζητήσεις με τις τράπεζες, που σε πολλές περιπτώσεις παλιότερα απέφευγαν, αφήνοντας το πρόβλημα σε εκκρεμότητα, είναι ασφαλώς μία θετική εξέλιξη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που υποφέρει από το βάρος των “κόκκινων” δανείων που γεμίζουν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Η “φιλική” διευθέτηση των δανείων αυτών είναι ο πιο… αναίμακτος τρόπος για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, χωρίς να χρειαστεί οι τράπεζες να καταφύγουν σε πλειστηριασμούς ή πωλήσεις δανείων σε funds, κάτι το οποίο, όπως φαίνεται, όλο και περισσότεροι δανειολήπτες κατανοούν…