Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Πώς θα ρυθμίζουν οι τράπεζες τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Επείγει για τις τράπεζες η αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων στέγης, τα οποία θα πρέπει να ρυθμιστούν με δραστικό τρόπο σε βάθος χρόνου και, κυρίως, με ρυθμίσεις συμβατές με την τρέχουσα οικονομική δυνατότητα των νοικοκυριών.

Αλλά και η αναδιάρθρωση μη βιώσιμων επιχειρήσεων είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για τις τράπεζες αφού μπορεί να «πρασινίσουν» δάνεια ύψους 16 δισ. ευρώ, αλλά για την ελληνική οικονομία καθώς θα «ελευθερωθεί» εγκλωβισμένο παραγωγικό δυναμικό ύψους 28,4 δισ. ευρώ, αξία που αντιστοιχεί στο 16,3% του ΑΕΠ, όπως σημειώνει μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδος για τους στόχους μείωσης των δανείων, φαίνεται για άλλη μια φορά ότι εξακολουθεί να είναι μεγάλος ο αριθμός των νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά τους.

Τα προβληματικά στεγαστικά τον Μάρτιο ήταν 27,5 δισ. ευρώ και σε «βαθύ κόκκινο» τα 20,5 δισ. ευρώ, ενώ δανειολήπτες με 8,5 δισ. ευρώ στεγαστικά έχουν ζητήσει την προστασία του Νόμου Κατσέλη.

Είναι δεκάδες χιλιάδες οι δανειολήπτες που περιμένουν την έκδοση δικαστικής απόφασης, για την σωτηρία των σπιτιών τους.


Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



«Split» στα στεγαστικά

Οι τράπεζες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση είναι έτοιμες να ρυθμίσουν ουσιαστικά τα στεγαστικά, με τη μέθοδο του «split». Θα «σπάνε» δηλαδή το δάνειο σε δύο μέρη, όπου το ένα τμήμα θα εξυπηρετείται κανονικά και το δεύτερο θα μένει «παγωμένο» και στη λήξη της ρύθμισης -συνήθως 15ετούς διάρκειας- και εφόσον ο δανειολήπτης την έχει τηρήσει το παγωμένο κομμάτι θα διαγράφεται.

Και ακόμα περιμένουν τις αλλαγές στο Νόμο Κατσέλη που θα ψηφιστούν άμεσα, για να εντοπίσουν χιλιάδες στρατηγικούς κακοπληρωτές – που έχουν βρει «άσυλο» στο νόμο.

Εξάλλου σύντομα οι τράπεζες θα καλέσουν τους πραγματικά αδύναμους δανειολήπτες –που οι υποθέσεις τους εκκρεμούν για εκδίκαση- και θα τους προτείνουν ρυθμίσεις σύμφωνες με τις πρόνοιες του νόμου Κατσέλη.

Οι εταιρείες «ζόμπι» τώρα θα πρέπει να πάνε άμεσα σε αναδιάρθρωση: να απορροφηθούν από βιώσιμες επιχειρήσεις, για να ανασάνουν όχι μόνο οι τράπεζες, αλλά στο σύνολο της η οικονομία.

Σύμφωνα με την μελέτη της Τράπεζας Πειραιώς στις μη βιώσιμες επιχειρήσεις είναι εγκλωβισμένο παραγωγικό δυναμικό (όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στην αξία του ενεργητικού τους) ύψους 28,4 δισ. ευρώ, αξία που αντιστοιχεί στο 16,3% του ΑΕΠ.

Το αποτέλεσμα είναι ότι παραμένουν σε λειτουργία επιχειρήσεις, που σωρεύουν χρέη και υποχρεώσεις προς κάθε κατεύθυνση –εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες. Και καθώς λειτουργούν με χαμηλό βαθμό παραγωγικότητας, συμπιέζουν προς τα κάτω την παραγωγικότητα ολόκληρης της οικονομίας και εγκλωβίζουν παραγωγικούς συντελεστές (κεφάλαιο και εργασία), στερώντας πόρους από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Πηγή: mononews.gr