Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

"Πάγωμα" δόσεων δανείων εξ αποστάσεως από τις τράπεζες

Το πάγωμα των δόσεων των δανείων μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και sms προτείνουν σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα οι τράπεζες, οι οποίες έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία ρυθμίσεων σε εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Οι ρυθμίσεις γίνονται με αυτοματοποιημένο τρόπο και χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς δηλαδή να απαιτείται φυσική παρουσία του πελάτη στο κατάστημα. Μοναδική προϋπόθεση είναι η απόδειξη της δυσκολίας ή της αδυναμίας του πελάτη με βάση τα εισοδήματά του και το είδος της δραστηριότητάς του, προϋπόθεση που αρκεί για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία αναστολής δόσεων. Η αναστολή συμφωνείται τηλεφωνικά και αφού έχει καταγραφεί η συνομιλία με τον πελάτη και η σύμφωνη γνώμη του για ένταξη σε πρόγραμμα αναστολής δόσεων.

Για την επιτάχυνση των διαδικασιών τόσο οι τράπεζες όσο και οι εταιρείες διαχείρισης έχουν στελεχώσει ειδικά τμήμα με call center, που πραγματοποιούν καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις προς υποψήφιους πελάτες για ένταξη στα προγράμματα αναστολής δόσεων, ενώ ανάλογη διαδικασία ακολουθείται και για όσους δανειολήπτες καλούν με δική τους πρωτοβουλία την τράπεζα.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Η διαδικασία ενημέρωσης έχει ήδη ξεκινήσει με προτεραιότητα τις επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα πλήττονται από τον κορωνοϊό. Στο επίκεντρο είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού, των μεταφορών, της εστίασης και του λιανεμπορίου, ενώ σταδιακά στα προγράμματα αναστολής δόσεων εντάσσονται ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένες τράπεζες εφαρμόζουν το μέτρο της αναστολής σε όσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες δικαιούνται τη κρατική επιδότηση των 800 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Άλλες εφαρμόζουν με μεγαλύτερη ευελιξία το γενικό κανόνα περί 3μηνης ή 6μηνης αναστολής δόσεων, γενικεύοντας το μέτρο και πέραν των επιχειρήσεων ή των ελεύθερων επαγγελματιών, που δικαιούνται την κρατική επιδότηση, καθώς αναγνωρίζουν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοϊός διαχέονται οριζόντια στο συντριπτικό μέρος της οικονομίας.

Τα προγράμματα αναστολής δόσεων για 3 ή για 6 μήνες, αφορούν αντίστοιχα όσα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ήταν μέχρι σήμερα στις υποχρεώσεις τους, ενώ σε όσους εμφάνιζαν ήδη καθυστέρηση οι τράπεζες προτείνουν κυρίως προγράμματα ρυθμίσεων.

Πηγή