Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Θα δανείζουν ξανά όσους πτωχεύουν οι τράπεζες

Διατεθειμένα να χορηγήσουν νέο στεγαστικό δάνειο σε όσους πτωχεύσουν προκειμένου να αγοράσουν ξανά το σπίτι τους στο μέλλον, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού κλάδου, σχολιάζοντας θετικά τον νέο πτωχευτικό νόμο που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

«Εάν ένας ιδιώτης έχει απαλλαγεί από τα χρέη του παρελθόντος, έχει εξασφαλίσει σταθερό εισόδημα μέσω της εργασίας του και πληροί της προϋποθέσεις του αξιόχρεου, οι τράπεζες θα του χορηγήσουν στεγαστικό δάνειο με εξασφάλιση το ακίνητο προκειμένου να το ξαναποκτήσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο Κώδικας Διευθέτησης Οφειλών, ο οποίος χαρακτηρίζεται και «δεύτερης ευκαιρίας», στόχο έχει να θέσει τέλος στον ισόβιο εγκλωβισμό των νοικοκυρών στη μέγγενη των χρεών. Στελέχη με γνώση των διαδικασιών διατυπώνουν την αισιοδοξία τους στο insider.gr για την εύρυθμη λειτουργία του νέου πτωχευτικού κώδικα και επιμένουν ότι συνιστά πράγματι μια δεύτερη ευκαιρία για τους ιδιώτες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Μεταξύ άλλων, θα δίνει στους οφειλέτες που πτωχεύουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξανά την πρώτη κατοικία τους μετά από διάστημα 12 ετών. Ειδικά σε ό,τι αφορά την πρώτη κατοικία, θα δίνεται στους οικονομικά ευάλωτους επιδότηση ενοικίου για να παραμείνουν στο σπίτι τους ως ενοικιαστές. Στο σημείο αυτό, θα παρέχεται εγγύηση Δημοσίου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, προκειμένου ο ιδιωτικός φορέας που θα εξαγοράσει μαζικά τις πρώτες κατοικίες λόγω πτώχευσης να συνάψει μισθωτήρια με ευνοϊκούς όρους με τους μισθωτές. Μετά την πάροδο 12 ετών, θα δίνεται στον πρώην ιδιοκτήτη η ευκαιρία να αγοράσει ξανά την κατοικία τους στις τιμές της αγοράς.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Στην ερώτηση ποιο είναι το οικονομικό κίνητρο του ιδιωτικού φορέα που θα αγοράσει σε τιμές αγοράς τα ακίνητα που θα ρευστοποιηθούν λόγω πτώχευσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, αφενός, θα έχουν σταθερές εισροές λόγω της επιδότησης της δόσης για την πρώτη κατοικία και των μισθωμάτων, στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Επιπλέον, τα funds που θα προσέλθουν στον σχετικό διαγωνισμό προσβλέπουν στην υπεραξία από τη μεταπώληση των ακινήτων σε συνθήκες ανοδικής πορείας των τιμών στην αγορά του real estate στη χώρα μας. Αναφέρουν δε ότι, στη συγκεκριμένη αγορά, τα περιθώρια κέρδους δεν υπερβαίνουν το 6-8% -ένας στόχος που κρίνεται ρεαλιστικός στην εγχώρια αγορά.

Πηγή