Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κυβέρνηση: Καμία τράπεζα δεν θα κάνει πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας την 1η Μαΐου

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τον κορωνοϊό έχει ξεκινήσει μία συζήτηση γύρω από το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει παράταση του νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι δεν είναι κάτι που τους απασχολεί επί του παρόντος, δεδομένου ότι ο νόμος έχει ισχύ μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Όμως δεν αποκλείουν καμία εξέλιξη, αφού όπως τονίζουν, ο κορωνοϊός έχει φέρει τα πάνω κάτι και τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών σημειώνει, ότι «αυτό που σίγουρα δεν θα γίνει, είναι κάποια τράπεζα να βγάλει στο σφυρί το ακίνητο του δανειολήπτη την 1η Μαΐου».

Εκείνο που θέλουν στην κυβέρνηση στην παρούσα φάση είναι να περάσουν τον κάβο με τα πλεονάσματα και τον κορωνοϊό και εν συνεχεία να ασχοληθούν με τα υπόλοιπα θεωρώντας ότι ναι μεν είναι σημαντικό το θέμα της πρώτης κατοικίας, ωστόσο δεν το θεωρούν ότι είναι το κορυφαίο που έχουν να αντιμετωπίσουν.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Συνεχίζουν μάλιστα να παροτρύνουν τους δανειολήπτες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να έρθει μία καλύτερη ρύθμιση εν συνεχεία, που θα αφορά και στους ίδιους και οι οποίοι θα είναι λίγο πιο μπροστά από όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν ρύθμιση.

Εν κατακλείδι στην κυβέρνηση δεν αποκλείουν κάποια παράταση της ρύθμισης, αλλά λένε ότι αυτό δεν θα αλλάξει και πολύ την κατάσταση αφού η γενική κατεύθυνση είναι να ρυθμιστούν τα δάνεια. Και πάνε και ένα βήμα πιο κάτω λέγοντας ότι μπορεί μεν η πλατφόρμα να μείνει ανοικτή και πέραν της 30ής Απριλίου, όμως αυτό δεν θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα.

Πηγή