Όλες οι ρυθμίσεις δανείων και καρτών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις • Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη • Ρυθμίσεις βάσει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα - Αίτηση για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών • Προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς • Ρυθμίσεις οφειλών επιχειρήσεων - Εξωδικαστικός συμβιβασμός • Αναλαμβάνουμε αιτήσεις επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη • Εξειδικευμένοι οικονομολόγοι και νομικοί • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.3300078 - 2155509237 - 210.3300660 και 6945976642.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Ρυθμίσεις δανείων σε συνεπείς δανειολήπτες από τις τράπεζες

Ευνοϊκής μεταχείρισης για όσο χρειαστεί, μέχρι να ξανασταθούν στα πόδια τους θα τύχουν επιχειρήσεις που έως σήμερα ήταν συνεπείς στην εξυπηρέτηση του χρέους τους και οι οποίες βλέπουν τον τζίρο τους να έχει βουλιάξει και αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα ρευστότητας. Οι τράπεζες θα εξετάσουν κάθε φάκελο χωριστά και θα καταλήξουν σε αποφάσεις.

Στα μέτρα αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται αναστολή πληρωμών για μερικούς μήνες ή και παροχή φθηνής ρευστότητας για τη συνέχιση της ομαλής τους λειτουργίας.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους με δάνεια οι οποίοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που έκλεισαν και σταμάτησαν να πληρώνονται αν και δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια απόφαση για αναστολή πληρωμών, οι τράπεζες αναμένεται να προχωρήσουν σε ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικήσεις των τραπεζών θέλουν να αποτρέψουν μια γενικευμένη στάση πληρωμών από τους δανειολήπτες ως απόρροια εφαρμογής πολιτικών παροχής περιόδου χάριτος ή αναστολής πληρωμών χωρίς κανένα κριτήριο.


Financial & Law:
Ρυθμίσεις οφειλών για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Προστασία α' κατοικίας: Νομική υποστήριξη - Υποβολή αίτησης - Εξωδικαστικές λύσεις - Έμπειρο νομικό τμήμα.
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642
Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή φόρμας



Νοικοκυριά
Μέτρα για την στήριξη των νοικοκυριών (δηλαδή των φυσικών προσώπων) δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, να υπάρξουν σε πρώτη φάση εκτός και αν η κυβέρνηση πιέσει τις τράπεζες προς αυτήν την κατεύθυνση. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι το πρώτο πλέγμα μέτρων θα αφορά μόνο στις επιχειρήσεις και όλα θα εξαρτηθούν από την διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Πρώτη κατοικία
Σε ό,τι αφορά την παράταση – λίγων μηνών – του νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι, καθώς η ισχύς του νόμου λήγει σε μόλις 45 ημέρες (τέλος Απριλίου) και οι νέες συνθήκες απαιτούν παράταση της προστασίας. Το θέμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει ανοικτό και συνδεδεμένο με την εξέλιξη του ιού τις επόμενες εβδομάδες.